HTML

poker

2010.03.26. 06:58 poker100

Ha még nincs Poker számlád akkor klikk ide.
  party poker free bankroll  

Minden új játékos 50$ induló tőkét plusz 100$ bónuszt kap teljesen ingyenes és kötelezettségektől mentesen a Party Pokere, Titan Pokere,stb
 

party poker free bankroll  

A YPC 6 poker teremben összesen 600$ ingyenes poker kezdő tőkét kínál
Poker termek;Titan Poker,PokerStars,Party Poker,Absolute Poker,Everest Poker

  Pitbull Poker  

A PokerSource oldal jelenleg 4 pókerterembe biztosít ingyen kezdőpénzt összesen $150 értékben.
Póker termek CDpoker, Party, UltimateBet, Bodog, FullTilt

Winner Poker
Everest Poker
Everest Poker
PokerTime
Poke Time minden újonnan regisztrált játékosának 10$ ingyenes kezdő tőkét ad
Bwin Poker Ingyen $50
Szerezd meg az ingyen 50$-t a Bwin ren
3D Poker -Bonus $50
A BankrollMob az egyik legnagyobb ingyen póker pénz kínálatot nyújtó pókeres oldal.


Titan Poker – 150$, Mansion Poker – 150$, bwin Poker – 25$, Party Poker – 100$, Full Tilt Poker – 25$, Players Only – 50$, Poker770 – 7,70$, Celeb Poker – 199$. Ez így összesen több mint 700$ ingyen póker pénz!


 

 

 

 

Ingyen póker kezdőtőke saját pénzed befizetése nélkül több online póker terembe kezdő játékosnak Ingyen Póker Pénz és a legnagyobb online póker bonuszok minden játékosnak.

A póker kártyajáték szabályai 5 perc alatt megtanulhatóak.Ingyenes kezdotokét pedig a pókertermek biztosítanak. Ezt azért teszik mert ha valakirol kiderül, hogy jó játékos, egy ido után sok pénzt (rake) termel a pókeroldalaknak. A kapott 50 dollárral csak mikrolimiteken (bigblind 2 cent) játsszál de ott a maximum beülovel !

Poker 770

 

 

 

 

    YourPokerCesh -

                                                               ---$50+$100 ingyen poker penz

AA-par

Nem is gondolnád, hogy annak ellenére, hogy az ász pár messze a legjobb induló kéz a pókerben, hányan véreznek el azért, mert rosszul játsszák meg őket. Nézzük, hogy hogyan hozhatod ki a maximumot a rakétáidból.

 

 

Ahogy a stratégiai cikkek nagy része, ez is a No-Limit  Texas  Hold,em kedvelőinek készült, hiszen ez az a póker változat, ahol minden egyes pillanatban a teljes zsetonmennyiséged veszélyben foroghat.

 

 Nézzük a száraz statisztikát. Hosszútávon 220 leosztásonként hullik az öledbe ász pár. Természetesen ez a szám változhat attól függően, hogy milyen szériában vagy. Az is elképzelhető akár, hogy egymás után kétszer osztanak neked ász párt és az is, hogy 600 leosztásig nem találkozol velük. Ez az arány az online és az élő POKER egyaránt érvényes.
 
Mi a teendő tehát, ha ász párt kapsz?
 
1. Ha korai pozícióban kapsz ász párt, az nagyon sokszor annyit jelent, hogy begyűjtöd a vakokat és az antét, de többet nem tudsz kihúzni a lapjaiddal a többiekből. Hogy miért? Mondjuk első pozícióban vagy és emelsz a nagyvak háromszorosával. Kik adják meg az emelésedet? Maximum nagy párok (KK-JJ). Esetleg AK-AQ, azonban ezek a lapok, miután nálad van már két ász, eléggé valószínűtlenek. Valamint az úgynevezett szett-bányászok is hajkurásszák az 1:8 esélyüket. Mindenki más dob normális esetben. Persze néhány mániákus bármivel megadhatja az emelésed, vagy ha valakinek sokkal több zsetonja van, megpróbálhat kiejteni téged vagy elvenni az összes pénzed. A legjobb természetesen az, ha az emelésedre visszahívnak és te folytathatod az ellenfeled csapdázását. Nagyon fontos, hogy az ász pár egy, vagy maximum két ember ellen teljesít jól. Ezért érdemes már pre-flop megritkítani a mezőnyt.

2. Ha középső pozícióban vagy, akkor már több információd lesz, hiszen látni fogod, hogy hogyan cselekedtek az előtted lévők. A középső pozíció tökéletes arra, hogy egy emelés után visszaemelj, vagy a sok limpelőnek elvedd a kedvét a leosztástól egy méretes emeléssel. Nagyon fontos, hogy ne hagyd olcsón bejönni az ellenfeleket. Fizessenek csak ki alaposan.
 
Miért veszélyes a sok résztvevős pot?
 
Nézzünk egy példát: 10d7d8h a flop 4 ellenféllel szemben. Itt az AhAs szinte biztos fold. Nem létezik, hogy senkit sem talált el a pot legalább annyira, hogy sor vagy flöss-húzója legyen és ezáltal még ha all-in is mentek, az ászaid egyáltalán nem számítanak nagy favoritnak.
 
Most nézzük ugyanezt a floppot egy emberrel. Bár a board most is veszélyes, de annak az esélye, hogy az ellenfelünknél pont egyszínű lapok vannak, vagy netán lapjai sorrá egészültek ki a flopon, igen kicsi. Ilyenkor nyugodtan all-in mehetsz, ha csak nem érzed úgy, hogy a szett már most megvert.

3. Gondolom kitaláltad, hogy a legelőnyösebb pozícióban hátul vagy, hiszen rengeteg információval rendelkezel a többi játékos lapjairól. Azonban sok limpelő esetében ismét emelj nagyot, hogy kiszórd a marginális kezeket.

Az írás végén egy dologra még mindenképpen érdemes kitérni. Bár az ász párt megjátszani nem könnyű, de semmiképp ne menj all-in vele már a flop előtt, hiszen a célod nem a vakok begyűjtése, hanem az, hogy a lehető legtöbbet kihozd a kezedből. Az ellenfeleid húzói az esetek döntő többségében nem fognak kiegészülni, szóval a legjobb, ha okos hívásokkal szép nagy potot halmozol fel, mert a riveren úgyis dobnak, vagy megpróbálkoznak egy donkbettel (amikor valakinek nem egészül ki a lapja, tesz egy utolsó TELJESEN ÁTLÁTSZÓ kísérletet a riveren, hogy a nagy semmivel elvigye a potot), hogy elriasszanak. Természetesen, ha valaki mondjuk dáma párral vagy király párral kész már pre-flop az összes zsetonját betolni, azt add meg.
 
Kivételt képez az, ha egy versenyen a késői szakaszban 13 nagyvaknál kevesebb zsetonod van. Ilyenkor all-in kell menned, hiszen már a vakok és az anték is komoly összeget tesznek ki. Tehát ne feledd. Az ász pár messze a legjobb kezdőlap, de rossz kézben a fegyver fordítva is elsülhet!

Tehát röviden a szabályok:

 A kártyakombinációk, (kezek), öt lapból állnak. Mindig az erősebb kéz nyer, minél kisebb az esély egy kéz kialakítására, tehát minél ritkábban fordul elő egy bizonyos kártyakombináció, annál erősebb értékű. A pókernél a legfontosabb dolog a lapok erőssége.

Az osztás előtt az osztótól balra űlő játékos beteszi a kis vak licitet (small blind), a következő pedig a nagy vak licitet (big blind). Az osztó ezután mindenkinek két zárt lapot oszt. Most jön az első licitálás. A big blind után űlő ember beszél először. Eldobhatja a lapját, megadhatja a tétet, illetve emelhet is. A következő játékosoknak ugyanezek a lehetőségei. Az első licitkör után az osztó három nyílt lapot tesz középre (flop). Az osztás után a small blind kezdi a licitálást. Passzolhat (nem rak be tétet), illetve tétet rakhat be. Miután valaki tétet rakott be, a többi játékos lehetőségei: bedobja a lapját, tarthatja a tétet, illetve emelhet is, A licitálás után az osztó leteszi a negyedik nyílt lapot (turn). Újra kezdődik a licitálás az előzőeknek megfelelően. A licit után jön az ötödik lap (river), amit egy újabb licitálás követ. A licitálások után jón a lapmutatás (showdown).

Az a játékos mutatja először a lapját, aki utoljára emelt. Az nyer, akinek a legerősebb lapja van. Döntetlen esetén el kell osztani az összegyűlt téteket.

A következő osztás előtt az osztót jelölő buttont eggyel balra kell tenni, anihez értelem szerűen a fentiek alapján igazítani kell a vakokat is.

pókerstratégia tippek és trükkök

Ha már tisztában van a pókerjáték szabályaival és az esélyekkel eljött az ideje, hogy elemezze az ellenfelek játékát és kialakítson egy játékstratégiát, amely a sikeres játék feltétele.

A játékosok a játék folyamán többnyire két különböző taktikát folytatnak. Van az ún. loose játékos, aki egyszerre sok kezet játszik meg és későn dobja el a lapot és az ún. tight játékos, aki csak erős lapokkal játszik és a gyengébb lapokat eldobja. Kifizetődő lehet, ha minél hamarabb sikerül az ellenfelek stratégiáját felismernie. A loose játékos hajlamos túlbecsülni a gyenge lapokat, ezért több kézzel játszik. A tight játékos kevesebb kezet játszik meg, óvatosabb és könnyebben bedöl a blöffölőknek.

Kétfajta pókerjátékos van: passzív és erőszakos. A passzív játékos óvatosan emel, többnyire csak tartja a tétet. Az erőszakos játékos szerint a legjobb póker stratégia, ha sokat kockáztat, nagy tétekkel játszik és ezzel a többi játékost nehéz döntések elé állítja.

A passzív játékosokat könnyen meg lehet félelmíteni és feladásra késztetni; kifizetődő lehet a passzivitásukat saját célokra felhasználni és az emelésnél olyan stratégiát kialakítani amely következtében vagy biztonságban érzik magukat, vagy elbizonytalanodnak. Az erőszakos játékosok többnyire magas tétekkel és agresszívan játszanak, jobb ha velük szemben óvatos az ember. Amennyiben valóban erős lapjai vannak, megpróbálhatja az erőszakos játékost a saját fegyvereivel legyőzni, ezáltal lehet hogy elbizonytalanodik, és a legjobb esetben Ön még a játszmát is megnyerheti.

Általában a játékosokat négy típusra lehet osztani: erőszakos tight játékos, passzív tight játékos, erőszakos loose játékos és passzív loose játékos. Minden játékstratégiának megvan a gyenge pontja is. Az agresszív loose játékos például túl sok téttel, túl sok kezet játszik meg. Ha Ön egy ilyen játékosra bukkan a legjobb stratégia, ha vár addig amíg erős lapokat kap kézbe és ezután arra kényszeríti, hogy minél több zsetont tegyen be a potba. Miután ezt elérte, egy nagyon magas emeléssel a játékból való kiszállásra készteti. Ha figyelemmel kiséri az ellenfelek játékát, hamar kitanulja azok gyenge pontját és ezáltal lehetősége van egy saját játékstratégia kialakítására, amely garantálja a sikeres játékot.

TEXAS HOLDEM PÓKERSTRATÉGIA

A Texas Holdem stratégiája attól függően különböző lehet, hogy milyen limites asztalnál játszunk. Általában a no-limites asztaloknál hamarabb fény derül az egyes játékosok gyenge pontjaira, mint a fix-limites és pot-limites asztaloknál. Jelenleg a Texas Holdem no-limites asztalainál a legnépszerűbb stratégia az erőszakos tight játék. Phil Ivey is az erőszakos tight játékot javasolja, ő ennek a stratégiának valódi mestere lett.

Mivel a no-limit játékban kevés a korlátozás, nagyon sok pénzt lehet veszíteni. Ezért a sikeres stratégia a no-limites Texas Hold em asztalnál olykor nehezebb, mint a limites asztaloknál. A No-Limites Texas Holdem stratégia az ellenfelek játékmagatartásán alapul, tehát fontos szem előtt tartani, hogy azok milyen kezeket tartanak fontosnak megjátszani. Ha sikerül ellesnie a többi játékos taktikázását, ez segít a saját játékstratégia kifejlesztésében.

A No Limites Texas Holdem stratégiában különbséget kell tennünk az erőszakos loose játékosok között. Ez azért fontos, mert néhány erőszakos loose játékos azért választja ezt a játékmódot mert nem ismer jobb taktikát, mások viszont teljes tudatában vannak ennek a játékmódnak az előnyeivel. Gus Hansen például egy nagyon sikeres erőszakos loose játékos. Ezért ajánlatos figyelemmel kisérni a játékosok sikereit is, mivel csak így tudja eldönteni, hogy valóban profi játékosról van-e szó. Ha az adott játékos többet nyer, mint veszít jobb, ha nagyon óvatosan közelíti meg, ha azonban többet veszít, mint nyer valószínű hogy egy sucker-rel van dolga.

Kezdőknek ajánlatos a no-limites Texas Holdem-nál ugyanazt a stratégiát alkalmazni, mint az ellenfeleknek, azonban nem árt azon sem gondolkozni, hogy ellenfeleink hogyan látnak minket. Az alacsony limites asztaloknál többnyire kezdő pókerjátékosok az ellenfelek, akik nem nagyon figyelnek az Ön játékára. Ha magasabb tétekkel játszik, valószínű hogy a többi játékos minden mozdulatát pontosan elemzi. Ezért ajánlatos, hogy egy saját pókerstratégiát, valamint egy kellő imázst alakítson ki magának.

 

Hogyan játssz meg drillt egy feszes játékos ellen?

Egy nagy cash game Poker partiban vagy és a floppal lett három 4-esed. Mi a következő lépés? Képzeld el, hogy egy nagy tévés cash game-ben játszol £25-£50 vakszint és erős nemzetközi játékosmezőny mellett.

Az osztó pozícióban vagy és 6♣ 4♣ lapokat kapsz. Amikor mind a hét ellenfeled belimpelt, te megadod. A flopra J♦ 4♠ 4♥ érkezik. Helló! Phil Laak, „The Unabomber” betol £700-at. 

Vajon milyen lapjai vannak? Az nem lehet, hogy nincs semmije. Néhány forrófejű ifjonc talán rögtön ráhívna mind a hét ellenfélre csak úgy a semmivel is, de Laak nem bolond. Ő talán egy bubival próbálkozik, de az is lehet, hogy van egy 4-ese is (esetleg egyszínű A-4?), vagy lehet, hogy osztott párja / kézbepárja van és preflop limpelt egy emelést remélve, ami nem jött össze. 

Te megadsz és a turnre 7♠ jön le. Laak most £2100-at hív. A szimpla megadás itt most nem elég. Hogy tovább mehess, emelned kell, ami rendesen megvágja a £15,000-os stackedet. Öngyilkosság lenne? Laak biztosan tudja, hogy vagy bubid vagy 4-esed van. Az osztóból nem limpeltél volna egy osztott párral, szóval a flop igencsak feljavulta a leosztásod. Hogy tudna akkor most újra hívni 4-es nélkül? Lehetséges, hogy ász párja van, vagy AJ/KJ flush húzóval, de egy ilyen kockázatos turn hívásnál valószínűbb, hogy a 4-es (vagy akár bubis full house). 

Egy gyors, egyasztalos versenyen már a flopnál betoltad volna. De ez cash game. Nyelsz egyet és passzolsz.

Barry Boatman is így játszott meg 6♣ 4♣ lapokat a múlt heti PartyPoker Big Game-en. Laaknál A♠ J♠ volt. Amikor Boatman-t lapjai eldobására kényszerítette, Boatman megmutatott egy értékes pókerbölcsességet: sosem leszel győztes játékos, ha nem tudod néha, jó indokkal eldobni a legerősebb lapokat.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kvizvalaszok.blog.hu/api/trackback/id/tr951869524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása